HOME WELKOM WAGENPARK VEILIGHEID VACATURES CONTACT GROENEN BEHEER
GROENEN LOGO Special: NIEUWSSAMRO OPLEGGER
GROENEN TRANSPORT bv
 
Veiligheid
 

Veilig op weg is een initiatief van de kring van jonge ondernemers in het wegtransport. Hier gaat een team van vrijwilligers langs basis scholen door gehele land met de bedoeling alle leerlingen van de basis scholen kennis te laten maken met de "vrachtauto".

Zij gaan hierbij te werk met een team van vrijwilligers en een vaste chauffeur, Paul Smelt, die zowel theorie als praktijk les geven op school. Alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 krijgen op een ochtend en/of middag zowel praktijk les als theorie les van de vrijwilligers.

De leerlingen wordt door middel van een vragenlijst en een video band duidelijk gemaakt wat de gevaren zijn in het verkeer, en dan met name de "vrachtauto". Na deze theorie les gaan de leerlingen in kleine groepjes kennis maken met de vrachtauto die gesponsord en wel meegebracht is door de vaste chauffeur Paul Smelt. Na deze voor de kinderen innoverende dag wordt een diploma uitgereikt door de leerkrachten.

Klik op het plaatje om de vergroting te zien. Je kunt het lesvel dan printen en je kennis testen.

Informatie aanvragen of reageer via het invulformulier.

 

Camera proef

Sinds eind vorig jaar zijn wij gestart met en camera proef. Uitgangspunt was in het zware en risico volle distributie werk een moden huipmiddel voor zowel de blinde hoek als het achteruitrijden. Na een proefperiode van een half jaar is het resultaat Goed!

De wagens worden nu voorzien van een monitor op het dashboard en twee camera's op een combinatie. Deze camera's geven buiten een dag en nacht beeld en ook geluid waardoor bromfietsers en auto's eerder worden waargenomen. De stroom verbinding van trekker naar oplegger is ook hier uitgetest en wordt op maat gemaakt.